Agrotrgovina.hr by Kokot Agro / > Blog > Gnojidba > Bolja cvatnja i oplodnja masline za visoki prinos ploda

Bolja cvatnja i oplodnja masline za visoki prinos ploda

By agrotrgovina
Cvatnja masline

Kraj je mjeseca travnja te se maslina nalazi u važnoj fiziološkoj fazi PRIPREME I POČETKA CVATNJE. Kako je ove godine period niskih temperatura trajao duže od uobičajenih rokova (početkom travnja su zabilježene niske temperature, uz pojavu mraza) vegetacija masline je u značajnom kašnjenju. Međutim, cvatnja masline će krenuti vrlo brzo, te je sada pravo vrijeme za folijarnu prihranu masline gnojivma na bazi mikroelemnata i biostimulatorima kako bi se potaknula obilna cvatnje i dobra oplodnja. Ovo je vrlo važna faza u uzgoju masline, jer će o cvatnji i oplodnji ovisiti i prinos maslina u berbi na kraju godine.

Ključnu ulogu za bolju cvatnju masline imaju mikroelementi (gnojiva na bazi bora ili mješavine mikroelemenata) te primjena biostimulatora na bazi aminokiselina ili ekstrakta morskih algi.

Ovisno o stanju maslina i tehnologije uzgoja masline, te agroekoloških uvjeta u vrijeme cvatnje, moguća je primjena slijedećih kombinacija gnojiva:

OSNOVNA PREPORUKA (1)

(Za maslinike u dobroj kondiciji, za maslinike u ekološkoj i standardnoj proizvodnji)

MIKROVIT BORON TURBO (1 lit/ha ili 100-150 mL/100 lit. vode) + VEGENERGY (biostimulator na bazi aminokiselina; 1 lit/ha ili 100-150 mL/100 lit. vode)


OSNOVNA PREPORUKA (2)

(Za maslinike u dobroj kondiciji, koji imaju veći potencijal roda, za maslinike u ekološkoj i standardnoj proizvodnji)

COCKTAIL JADE (1 kg/ha ili 100-150 grama/100 lit. vode) + VEGENERGY (biostimulator na bazi aminokiselina; 1 lit/ha ili 100-150 mL/100 lit. vode)


DODATNA PREPORUKA (1)

(Kod pojave nepovoljnih agroekoloških uvjeta (kiša u vrijeme cvatnje, pojava suhog vjetra i sl.). Zbog visoke količine alginata štiti njušku tučka od isušivanja i pospješuje proces oplodnje masline, za maslinike u ekološkoj i standardnoj proizvodnji)

PHYLGREEN (biostimulator na bazi hladno prešanog ekstrakta morske alge; 1 lit/ha ili 100-150 mL/100 lit. vode). Može se mješati sa gnojivima na bazi bora (MIKROVIT BORON TURBO) ili gnojivima na bazi mikroelemenata (COCKTAIL JADE).


DODATNA PREPORUKA (2)

(Primjena biostimulatora na bazi morske alge sa borom (B) i magnezijem (Mg). Proizvod pristupačne cijene, za maslinike u ekološkoj i standardnoj proizvodnji)

ALMAR (biostimulator na bazi morske alge sa borom i magnezijem; 2-3 lit/ha)


DODATNA PREPORUKA (3)

(Za maslinike u lošoj kondiciji (bez lisne mase zbog nedostatka hraniva ili zbog jakog napada bolesti paunovo oko). SAMO ZA MASLINIKE U INTEGRIRANOJ PROIZVODNJI (nije EKO gnojivo)).

FOLUR (tekuće gnojivo na bazi UREE; bez biureta; 2-3 lit/ha, primjeniti prije cvatnje masline te nakon završetka cvatnje masline)


Kupi na web shopu AGROTRGOVINA:

Mikroelementi:

MIKROVIT BORON TURBO

COCKTAIL JADE

Biostimulatori:

VEGENERGY

PHYLGREEN

ALMAR

Tekuće gnojivo na bazi dušika:

FOLUR

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Proizvodi dodani u košaricu
X