Agrotrgovina.hr by Kokot Agro / > Uvjeti korištenja

OPĆI UVJETI KORIŠTENJA

Sadržaj Internet stranice www.agrotrgovina.hr je vlasništvo tvrtke Kokot Agro d.o.o., Trešnjevka 22, Jastrebarsko. Upotrebom internet stranica (web trgovine) www.agrotrgovina.hr korisnici prihvaćaju objavljene opće uvjete poslovanja. Tvrtka Kokot Agro d.o.o. i korisnici s općim uvjetima ugovaraju međusobne obveze pri kupnji u Internet trgovini www.agrotrgovina.hr

Opći uvjeti prodaje su sastavljeni u skladu sa hrvatskim zakonom.

Tvrtka Kokot Agro d.o.o. zadržava pravo izmjene općih uvjeta na Internet stranici www.agrotrgovina.hr bilo kada i bez prethodne obavijesti. Sve promjene općih uvjeta su za korisnike obvezujuće. Ukoliko se ne slažete s navedenim Općim uvjetima poslovanja i ne želite ih prihvatiti, molimo Vas da nam se obratite putem e-maila na adresu kokot-agro@kokot-agro.hr kako bismo Vas izbrisali iz baze korisnika Internet stranice www.agrotrgovina.hr.

U smislu ovih Općih uvjeta, Isporučitelj (Prodavatelj) robe ponuđene na ovim stranicama je tvrtka Kokot Agro d.o.o., Trešnjevka 22, Jastrebarsko, a Kupac robe je posjetitelj internet trgovine koji odabere barem jedan proizvod, popuni elektronski formular narudžbe i pošalje ga Prodavatelju.

Sve cijene prikazane u Internet trgovini www.agrotrgovina.hr izražene su u hrvatskim kunama (kn) za krajnjeg Kupca (PDV je uključen u cijene). Za kupce koji su su obveznici primitka računa R1 (pravne osobe u sustavu PDV-a), Prodavatelj se obavezuje izdati R1 račun sa svim zakonski potrebnim podacima. Cijene, uvjeti plaćanja i akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe i mogu se promijeniti bez prethodne najave.

Fotografije proizvoda su samo ilustrativne prirode, te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati stvarnim proizvodima. S obzirom na mogućnost individualnog podešavanja monitora, te razlike u percepciji boje od strane ljudskog oka i slično ne možemo jamčiti potpunu suglasnost boja naših proizvoda sa bojama kako ih korisnici vide na zaslonu svog monitora. Za svaki proizvod prikazani su osnovni i detaljni tehnički podaci i uputstva, te se Kupci moraju samostalno informirati o karakteristikama proizvoda prije procesa naručivanja i plaćanja robe.

NARUČIVANJE I REGISTRACIJA

Naručivanje proizvoda moguće je 24 sata na dan, 7 dana u tjednu. Proizvodi se naručuju isključivo kroz programsko sučelje internet trgovine www.agrotrgovina.hr. Korištenje internet trgovine www.agrotrgovina.hr je dostupno neregistriranim i registriranim korisnicima. Registrirani korisnik u postupku registracije popunjava tražene podatke. Ukoliko korisnik posumnja u neautorizirano korištenje svojeg korisničkog imena i/ili zaporke, on je odgovoran za sve moguće troškove izazvane korištenjem njegova korisničkog imena i/ili zaporke do trenutka dok ne obavijesti tvrtku Kokot Agro d.o.o. putem kontakata objavljenih na web stranici o sumnji o neautoriziranom korištenju. Korisnik je odgovoran i za sve nedozvoljene aktivnosti autorizirane i izvršene pod njegovim korisničkim imenom i/ili zaporkom.

Kupac pristaje da se kupnja putem internet trgovine www.agrotrgovina.hr vrši na način da kupac kupuje dostupne proizvode na način da ih bira na temelju slike i opisa proizvoda. Naručene proizvode Kupac će platiti virmanom, pouzećem kod preuzimanja robe ili jednom od kreditnih kartica s kojima je omogućeno plaćanje u internet trgovini www.agrotergovina.hr ili temeljem Potvrde narudžbe koju će mu sustav poslati na e-mail adresu navedenu u narudžbi, općom uplatnicom, virmanom odnosno nalogom preko Internet bankarstva. Ukoliko Prodavatelj u roku od maksimalno 2 dana (odnosno 1. radni dan po isteku tog roka) od zaprimanja narudžbe ne primi potvrdu o uspješno izvršenom plaćanju kreditnom karticom (šalje ju WSPay sustav) odnosno uplatu na svoj poslovni račun, kad je Kupac odabrao plaćanje općom uplatnicom, virmanom ili Internet bankarstvom, smatrat će se da je Kupac odustao od narudžbe.

Na Vašu e-mail adresu automatski se šalju različite poruke (potvrda narudžbe, obavijest o promjeni statusa ili otkazivanju narudžbe), stoga Vas molimo da koristite ispravnu važeću e-mail adresu kako bi poruke s potrebnim informacijama stigle do Vas. U trenutku kada narudžba bude zaprimljena, tvrtka Kokot Agro d.o.o. će elektroničkim putem u obliku e-pošte obavijestiti Kupca o tome da je narudžba zaprimljena odnosno da je proizvod naručen. Tvrtka Kokot Agro d.o.o. se obvezuju isporučiti sve naručene i plaćene proizvode koji su u trenutku isporuke dostupni na zalihama. Ukoliko Prodavatelj eventualno nije u mogućnosti isporučiti neki od naručenih proizvoda ili sve naručene proizvode, kontaktirat će Kupca, te ga obavijestiti o mogućem terminu isporuke proizvoda kojih nema na skladištu dobavljača. Po dobivanju takve obavijesti od Prodavatelja, Kupac je e-mailom dužan obavijestiti Prodavatelja da li želi isporuku nekompletne narudžbe, prihvaća novi rok isporuke kompletne narudžbe ili odustaje od kompletne narudžbe. Ukoliko je Kupac narudžbu za proizvode kojih nema na skladištu dobavljača, platio kreditnom karticom, Prodavatelj će terećenje kartice umanjiti za vrijednost proizvoda koje ne može isporučiti ili stornirati ukupno terećenje u slučaju da je Kupac odustao od narudžbe. Ukoliko je pak Kupac iznos narudžbe za proizvode kojih nema na skladištu dobavljača, uplatio na poslovni račun Prodavatelja općom uplatnicom, virmanom ili Internet bankarstvom, Prodavatelj će mu odmah vratiti iznos vrijednosti proizvoda koje ne može isporučiti ili ukupno uplaćeni iznos u slučaju da je Kupac odustao od kompletne narudžbe.

Korištenje usluga www.agrotrgovina.hr odobrava se isključivo punoljetnim osobama. Uporaba i korištenje internet trgovine www.agrotrgovina.hr od strane djece ili maloljetnih osoba nije dozvoljena, te su roditelji i/ili skrbnici dužni o tome voditi računa, u protivnom preuzimaju sva prava i obveze nastale takvim korištenjem, a tvrtka Kokot Agro d.o.o. ne odgovara za eventualne posljedice takvog korištenja.

CIJENE

Sve navedene cijene izražene su u Hrvatskim kunama i sadrže obračunatu zakonski propisanu stopu PDV-a. Ponuda i cijene za specijalne akcije vrijede do isteka roka koji je naveden na samoj internet stranici, ili do isteka zaliha. U cijenu nisu uračunati troškovi dostave koji će biti posebno navedeni prilikom naručivanja artikala. Troškovi dostave se ne uvećavaju ukoliko se narudžba isporučuje u nekoliko navrata, ali se mogu uvećati za dodatne troškove koji mogu nastati prilikom dostave, a prema uvjetima prijevoznika koja vrši tu uslugu.

Za pravne osobe (OPG, obrt, d.o.o., d.d. i drugi) kod naručivanja robe potrebno je u podatke o kupcu upisati OIB, te će se takvim kupcima izdati R1 račun.

JAMSTVO, UVJETI PRODAJE I REKLAMACIJE

Svi proizvodi su prije predaje dostavnoj službi detaljno pregledani i isporučeni u ispravnom stanju. Ukoliko prilikom preuzimanja korisnik primijeti oštećenja nastala u transportu, dužan je odmah kontaktirati djelatnike tvrtke Kokot Agro d.o.o. (voditelja on-line prodaje), te prijaviti oštećenje telefonski ili e-mailom, te odbiti primitak takve oštećene pošiljke. U tom slučaju, tvrtka Kokot Agro d.o.o. će o svom trošku, korisniku isporučiti novi proizvod.

U ostalim slučajevima, reklamacije na naručenu robu rješavaju se u okviru jamstvenog roka i pod uvjetima jamstva za taj proizvod, gdje korisnik kontaktira tvrtku Kokot Agro d.o.o. na način koji je najprikladniji (putem telefona, e-maila, osobno).

Više informacija o podnošenju prigovora i reklamacija možete pogledati na slijedećem linku: REKLAMACIJE I PRIGOVORI.

POVRAT ROBE

Ukoliko niste zadovoljni s proizvodom koji ste naručili, možete ga vratiti uz povrat punog plaćenog iznosa, uključujući i iznos dostave ukoliko je naplaćen (samo za povrat cijele narudžbe).

Više informacija o načinu povrata robe nalazi se na slijedećem linku: POVRAT ROBE.

Svi proizvodi koje se vraćaju moraju biti nekorišteni, neoštećeni i neotvoreni te sa svim isporučenim dijelovima te u originalnom pakiranju. Trošak dostave do našeg skladišta za proizvode koje vraćate ili mijenjate snosite samostalno (poštom ili dostavnom službom), osim u slučaju povrata ili zamjene neispravnih proizvoda kada sve troškove snosimo mi.

Za povrate i zamjene nekorištenih i neotvorenih proizvoda molimo da nas prethodno kontaktirate na tel: 01/6271-543 ili e-mail: agrotrgovina@kokot-agro.hr

Napomene:

 • Povrati i zamjene moraju biti unaprijed dogovoreni
  • Ukoliko želite povrat sredstva, uz robu koja udovoljava povratu, obavezno mora biti priložena kopija računa te broj računa (IBAN) na koji možemo izvršimo povrat sredstava
  • Povrat sredstava će biti izvršen sukladno zakonskom roku od 14 dana (ZZP), tj. nakon što zaprimimo proizvod na skladište
  • Prilikom povrata i zamjena ispravnih proizvoda, kupac je odgovoran da prikladno zapakira proizvod/e u kartonsku kutiju kako ne bi došlo do oštećenja proizvoda prilikom transporta. Ukoliko do oštećenja dođe jer kupac nije zaštitio proizvod prilikom pakiranja (npr. vraćeni proizvodi zamotani u običan papir ili vrećicu) – povrat ili zamjena neće biti uvaženi.
  • Povrat robe nam morate izvršiti bez odgađanja, a najkasnije u roku 14 dana od dana kada ste nam izjavili jednostrani raskid ugovora.

JAMSTVO

Svi proizvodi ponuđeni na stranicama web trgovine pokriveni su jamstvom. Dogodi li se unutar jamstvenog roka da je proizvod promijenio svojstva ili prestao raditi, proizvod možete vratiti i on će biti zamijenjen za jednaki ispravan proizvod ili drugi proizvod po vašem izboru. Samo u slučaju da nismo u mogućnosti učiniti gore navedeno, za isti će vam biti vraćen iznos vrijednosti proizvoda unutar 14 radnih dana od dana prijave reklamacije. U slučaju reklamacije, molimo vas da nas prije vraćanja robe obavijestite elektronskom poštom ili telefonski s opisom problema.

Napomene:
Jamstvo uvažavamo jedino uz račun koji je isporučen prilikom isporuke robe.

Jamstvo se NE priznaje u sljedećim slučajevima
• Ako se kupac ne pridržava uputstva za upotrebu proizvoda
• Zbog kvarova ili oštećenja nastalih višom silom (požar, poplava, udar groma i sl.)
• Zbog oštećenja izazvanih nepravilnom montažom ili održavanjem
• Zbog mehaničkih oštećenja izazvanih krivnjom korisnika
• Ako kupac nestručno ili nebrižljivo postupa s proizvodom
• Nepravilnom upotrebom te izloženošću neuobičajenim ili ekstremnim uvjetima

OŠTEĆENJA U DOSTAVI, ISPORUKA KRIVIH PROIZVODA, NEISPRAVNI PROIZVODI

U slučaju oštećenja prilikom dostave, krivo isporučene robe ili je proizvod koji ste dobili neispravan (tvornička greška), molimo vas da nam se javite (elektronskom poštom ili telefonski) u roku od dva radna dana od primitka pošiljke. Sve reklamacije riješiti ćemo u najkraćem mogućem roku. U ovim slučajevima tvrtka Kokot Agro d.o.o. pokriva sve troškove zamjene proizvoda. (GLS dostavnom službom).

Napomene
• Prilikom zamjene neispravnih proizvoda, novom proizvodu se prije slanja provjerava ispravnost.

IZVANSUDSKO RJEŠAVANJE POTROŠAČKIH SPOROVA

U slučaju spora između potrošača i trgovca, može se podnijeti prijava Sudu časti Hrvatske gospodarske komore ili prijedlog za mirenje pri centrima za mirenje.

ON-LINE RJEŠAVANJE SPOROVA

Odredbom Europske komisije br. 524/2013 o on-line rješavanju potrošačkih sporova, omogućena je “Platforma za on-line rješavanje potrošačkih sporova” (Platforma za ODR) na sljedećem linku: http://ec.europa.eu/odr

PRAVO NA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

(izvod iz ZZP-a, članak 72.)

(1) Potrošač ima pravo, ne navodeći razloge za to, jednostrano raskinuti ugovor sklopljen izvan poslovnih prostorija ili sklopljen na daljinu u roku od 14 dana.
(2) U slučaju sklapanja ugovora o kupoprodaji, rok iz stavka 1. ovoga članka započinje teći od dana kada je potrošaču ili trećoj osobi određenoj od strane potrošača, a koja nije prijevoznik, roba koja čini predmet ugovora predana u posjed.
(3) Ako je jednom narudžbom potrošač naručio više komada robe koji trebaju biti isporučeni odvojeno, odnosno ako je riječ o robi koja se dostavlja u više komada ili više pošiljki, rok iz stavka 1. ovoga članka započinje teći od dana kada je potrošaču ili trećoj osobi određenoj od strane potrošača, a koja nije prijevoznik, predan u posjed zadnji komad ili zadnja pošiljka robe.

Upute za jednostrani raskid ugovora

 • Ugovor možete jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga.
  • Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom preporučenom poštom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona i adresu elektroničke pošte, a možete nas zatražiti i primjer obrasca o jednostranom raskidu ugovora na 01/6271-543 ili putem mail-a na kokot-agro@kokot-agro.hr
  • Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana kada je Vama ili trećoj osobi koju ste Vi odredili, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed.
  • Ako jednostrano raskinete ovaj Ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora, osim ukoliko ste odabrali drugu vrstu isporuke a koja nije najjeftinija standardna isporuka koju smo mi ponudili.
  • Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu. U slučaju da pristajete na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosite nikakve troškove u odnosu na povrat.
  Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena.
  • Smatra se da ste izvršili svoju obvezu na vrijeme ako ste prije isteka naprijed navedenog roka poslali robu na našu adresu.
  Izravne troškove povrata robe morate snositi sami.
  • Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

OBRAZAC ZA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Obrazac za jednostrani raskid ugovora možete zatražiti od nas putem telefona na 01/6271-543 ili putem mail adrese kokot-agro@kokot-agro.hr. Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom. 

Obveze potrošača u slučaju jednostranog raskida ugovora (izvod iz ZZP-a, članak 77.)

(1) Osim ako je trgovac ponudio da robu koju potrošač vraća sam preuzme, potrošač mora izvršiti povrat robe bez odgađanja a najkasnije u roku od 14 dana od kada je, sukladno članku 74. ovoga Zakona, obavijestio trgovca o svojoj odluci da raskine ugovor.
(2) Smatra se da je potrošač izvršio svoju obvezu iz stavka 1. ovoga članka na vrijeme ako prije isteka roka iz stavka 1. ovoga članka pošalje robu ili je preda trgovcu, odnosno osobi koju je trgovac ovlastio da primi robu.
(3) Potrošač mora snositi samo izravne troškove povrata robe, osim ako je trgovac pristao snositi te troškove ili ako je trgovac propustio obavijestiti potrošača o tome da je dužan snositi te troškove.
(4) Ako je, kod ugovora sklopljenog izvan poslovnih prostorija, roba u trenutku sklapanja ugovora bila dostavljena potrošaču u njegov dom, trgovac mora preuzeti robu na svoj trošak ako robu, zbog njezine prirode, nije moguće vratiti na uobičajeni način poštom.
(5) Potrošač je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.
(6) Iznimno od stavka 5. ovoga članka, ako trgovac nije obavijestio potrošača o njegovu pravu na jednostrani raskid ugovora u skladu s člankom 57. točkom 8. ovoga Zakona, potrošač ne odgovara za umanjenje vrijednosti robe, bez obzira na uzrok umanjenja vrijednosti robe.

VAŽNO: Isključenje prava na jednostrani raskid ugovora (izvod iz ZZP-a, članak 79.)

Potrošač nema pravo na jednostrani raskid ugovora iz ovoga odsjeka ako je:
• Predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji potrošača ili koja je jasno prilagođena potrošaču
• Predmet ugovora lako pokvarljiva roba ili roba kojoj brzo istječe rok uporabe

Potrošač je dužan snositi troškove vraćanja robe u skladište tvrtke Kokot Agro d.o.o. u slučaju da iskoristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora iz članka 72. ZZP.

KONTAKTI I PRIGOVORI POTROŠAČA

Sukladno čl.10 Zakona o zaštiti potrošača, obavještavamo potrošače da prigovor na kvalitetu naših usluga mogu dostaviti u pismenom obliku (poštom) ili na e-mail koji je ovdje u nastavku naveden. Isto tako primjedbe ili prijedloge vezane uz web trgovinu agrotrgovina.hr možete dostaviti u elektronskom (mail) ili pismenom obliku (poštom), koristeći sljedeće kontakte:
 e-mail: kokot-agro@kokot-agro.hr (uz obavezan naslov poruke: "Prigovor potrošača")
ili pismeno na adresu:
Kokot Agro d.o.o.
Trešnjevka 22
10 450 Jastrebarsko

Odgovor na Vaš prigovor vratiti ćemo u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora. Molimo vas da u prigovoru navedete svoje podatke: ime i prezime, adresa za dostavu odgovora.

Imate li pitanja o ovim Uvjetima?

Slobodno nas kontaktirajte na agrotrgovina@kokot-agro.hr

Dokument OPĆI UVJETI KORIŠTENJA možete preuzeti u obliku *.PDF dokumenta: Opći uvjeti korištenja internet trgovine Agrotrgovina.hr.

Datum zadnje promjene Općih uvjeta korištenja (15.04.2021 godine)

Proizvodi dodani u košaricu
X